תחומי עיסוק

דיני עבודה

דיני עבודה

דיני העבודה בישראל נוצרו והתגבשו תחת ההנחה כי קיימים פערים ביחסי הכוחות בין המעסיק (הגדול והחזק) לבין עובדיו (המוחלשים). לכן במרוצת השנים המדינה חוקקה שורת חוקים אשר מהווים מעטפת חוקית שתפקידה להגן על זכויות העובדים, וזאת על ידי קביעת תנאי מינימום להם זכאי כל עובד. בהקשר זה יודגש, כי להבדיל מדינים אחרים, אשר כפופים, בין היתר, לרצון הצדדים ולהסכמות ביניהם, דיני העבודה קבעו תנאי בסיס עליהם לא ניתן להתנות והעובד לא יכול לוותר עליהם, אף אם הוא רוצה בכך (מכל סיבה שהיא).

לכולם ידוע שישנה דרישה לתשלום שכר מינימום, אך הדברים נכונים גם לימי חופשה, ימי מחלה, דמי הבראה, דמי נסיעות, הודעה מוקדמת, הפרשות לפנסיה (הן עבור תגמולים והן עבור פיצויי פיטורין), ועוד. לחקיקת המגן כאמור, הצטרפה מעטפת דינים נוספת – צווי הרחבה, הסכמים קיבוציים, פסיקת בתי הדין לעבודה, וכמובן הסכמות הצדדים.

השלכות דרמטיות על המעסיק והפעילות העסקית

על כל מעסיק לוודא שהוא עומד במלוא דיני העבודה הסבוכים בישראל, או לפחות להכיר את הסיכונים הכרוכים בפעילותו על מנת לגדרם ולמזערם – במהלך כל מעגל ההעסקה – החל מגיוס העובד, תקופת העסקתו, וסיומה. זאת, משום שלהפרת דיני העבודה עשויות להיות שלוש השלכות עיקריות. האחת, אחריות פלילית לתאגיד ולעומדים בראשו. השניה, אחריות אזרחית, קרי חבות כספית (הן בשל תביעות פרטניות והן בשל תובענות ייצוגיות). השלישית, פגיעה אנושה בפעילות המסחרית ובמוניטין התאגיד – אם עקב תביעות מרובות אשר פוגעות בשמו הטוב, אם עקב עזיבות מרובות של עובדים, אם עקב שלילת רישיונו או הטלת מגבלות על אופי הפעילות או המשך הפעילות, וסיבות נוספות.

יצוין כי אין המעסיק אחראי רק לעובדים אותם הוא מעסיק באופן ישיר, אלא הוא עשוי לשאת באחריות (פלילית ואזרחית) גם עבור התקשרויות עם מי שהוגדרו כקבלנים או ספקים או יועצים, התקשרויות עם קבלני כוח אדם או קבלני שירותים, ועוד.

לפיכך, מומלץ לכל מעסיק, לקבל ייעוץ שוטף בהיבטים של דיני עבודה ובכך להפחית את החשיפות המשפטיות והכספיות שלו, לחסוך בעלויות של ניהול הליכים משפטיים, להפחית עד כמה שניתן את החיכוכים מול העובדים והרגולטורים השונים, ולאפשר לפעילות המסחרית לפעול כסדרה. כמו כן, אם מעסיק נאלץ לנהל הליך משפטי, מומלץ לו להפקיד את הניהול בידי עורך דין מנוסה, אשר יפעל בין היתר, להשגת התוצאה הרצויה, מזעור הסיכונים, הפחתת השלכות רוחב שליליות, ועוד.

עו"ד דוד אפלדורף – עורך דין לדיני עבודה

לעורך הדין דוד אפלדורף התמחות וניסיון רב שנים במתן ייעוץ שוטף למעסיקים (תאגידים מקומיים ובינלאומיים וגופים ציבוריים) בכל שלבי ההעסקה – גיוס עובדים, גיבוש ועיגון תנאי העסקה ושינוים, קביעת מדיניות ונהלים, הכנת חוות דעת, הליכי בירור שונים, הליכי סיום העסקה, ועוד.

במסגרת עבודתו כעורך דין לדיני עבודה, דוד מייצג מעסיקים בהליכים משפטיים מורכבים בבתי הדין לעבודה ובבתי המשפט האזרחיים, ובתוך כך תביעות פרט אודות זכויות סוציאליות, פיטורים שלא כדין, הכרה ביחסי עבודה, תגמולים הוניים, אי תחרות, אפליה, פגיעה בפרטיות, לשון הרע, התעמרות, גניבה, ועוד. לצד תביעות אלה, דוד מטפל בתובענות ייצוגיות, סכסוכים קיבוציים, תביעות אשר הוגשו על ידי קופות גמל והליכים משפטיים נוספים הנובעים מיחסי עבודה ומתבססים עליהם.

כמו כן, לדוד ניסיון רב בייצוג מעסיקים בהליכים מגוונים בפני מוסדות וגורמים רגולטוריים שונים, לרבות הממונה על עבודת נשים, ועדת התעסוקה לחיילים משוחררים במשרד הביטחון, הנציבות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, משרד העבודה, משרד המבקר המדינה ונציב תלונות הציבור.

מוזמנים ליצור עימנו קשר לטובת ייעוץ ראשוני

צריכים סיוע בדיני עבודה?

אולי גם יעניין אותך

לקוחות ממליצים

לתאום פגישת יעוץ והיכרות:

דילוג לתוכן