תחומי עיסוק

סימני מסחר

מהו סימן מסחר?

סימן מסחר הוא סימן ייחודי המזהה עסק או מוצר מסוים והוא נחשב לנכס קניין רוחני. הסימן יכול להיות צירוף של אותיות, ספרות, מילים, דמויות או אפילו צלילים.

דיני סימני המסחר מגנים על יצרנים או נותני שירותים בכך שהם מאפשרים להם למנוע מאחרים להשתמש במיתוג השייך להם או במיתוג דומה. סימני המסחר חשובים מאוד להצרכן כיוון שהם מאפשרים לו לזהות את מקור הטובין ולקבל מידע רב על המוצר או על השירות במבט חטוף ומבלי להשקיע זמן רב. כך למשל, כאשר צרכן רואה את הסימן "קוקה-קולה" על בקבוק משקה בסופר, באופן אוטומטי יש בידיו מידע רב בנוגע למוצר: טעם, טווח מחיר וכו'. 

כיוון שסימני מסחר הופכים מזוהים עם העסק ועם המוניטין שצבר בשימוש של בעל עסק בסימן מסחר של עסק אחר יש משום גניבת מוניטין ו/או סיכונו. החוק המתיר רישומו של סימן מסחר אוסר על שימוש שכזה, מרתיע מפרים פוטנציאליים ומאפשר ניהול הליכים משפטיים פשוטים לאכיפת זכויות הקניין הרוחני של בעלי הסימן.

סימן מסחר נרשם לתקופה של 10 שנים, ואפשר לחדש את הרישום לתקופות נוספות, ללא הגבלת זמן.

האם אפשר לרשום כל סימן כסימן מסחר?

פקודת סימני המסחר מגבילה את הסימנים המותרים לרישום:

  • אין לרשום סימנים זהים או דומים לסימן מוכר היטב או לסימן מסחר רשום באופן העלול להצביע על קשר בין הטובין שלגביהם מבוקש רישום סימן מסחר לבין בעל הסימן הרשום.
  • אין לרשום סימנים שיש בהם כדי להטעות את הציבור.
  • אין לרשום סימנים המכילים ציון מקור כוזב או סימנים המעודדים תחרות בלתי הוגנת במסחר.
  • אין לרשום סימנים שמופיעים בהם ביטויים כדוגמת "פטנט", "נרשם פטנט", "רשום".
  • אין לרשום סימנים המרמזים על קשר לנשיא המדינה, למוסדות המדינה, לסמליה ולדגליה.
  • רישום בינלאומי של סימני מסחר

ההגנה על סימן מסחר רשום היא טריטוריאלית וחלה רק במדינה בה נרשמה. לפיכך לשם רישום במדינות נוספות על מדינת ישראל יש לנקוט בהליכים במדינות אלה (או בישראל באמצעות פרוטוקול מדריד). למשרדנו קשרים ענפים עם משרדים ברחבי העולם המתמחים ברישום סימני מסחר, ובשיתוף פעולה עמם ונסיון רב ברישום סימני מסחר בישראל ובעולם באמצעות פרוטוקול מדריד. 

חיפושים מקדימים של סימני מסחר

בטרם רישום סימני מסחר בארץ או בחו"ל, מומלץ לבצע חיפוש מקדים לבחינה אם קיימים סימני מסחר אחרים היכולים להקשות על הליך רישומו של סימן המסחר או לפגוע בהיקף ההגנה בו מעוניין הלקוח. תוצאות חיפוש מקדים כאמור יכולות להביא לחסכון ניכר בהליכי השגה בפני בוחנת סימני המסחר ואף לשנות את סימן המסחר המבוקש או את אופן הגשתו.

היתרון ברישום סימן מסחר באמצעות משרדנו

הגשה לרישום סימן מסחר הינה פרוצדורה שעל פניו נראית טכנית ולא מורכבת. אלא שהגשת בקשה לרישום שלא באמצעות בעל מקצוע מומחה יכולה להוביל להשגות, הוצאת כספים מרובה, ובסופו של יום מבלי לקבל הגנה כלשהי, או הגנה חלקית בלבד. 

בחירת שם המותג, בחינת הסימנים המוגנים ו'סביבת עבודה' של סימן המסחר המבוקש ואסטרטגית הרישום בישראל ו/או במדינות אחרות מומלץ כי תתבצע בליווי וייעוץ של עורכי דין שזו התמחותם.

עורכי דין זכויות יוצרים ודיני סימני מסחר – אפלדורף ושות'

במשרדנו עו"ד סימני מסחר עם מומחיות וניסיון ארוך שנים ברישום סימני מסחר בארץ ובמדינות אחרות בעולם, כמו גם בניהול ובטיפול בהליכי השגה מורכבים בהליכי רישום, בהתנגדויות, בהליכי תחרות בין סימני המסחר ובביטולם.

מעוניינים בפרטים לגבי

סימני מסחר?

אולי גם יעניין אותך

לקוחות ממליצים

לתאום פגישת יעוץ והיכרות:

דילוג לתוכן