ניצחון בבית המשפט ובמחלקת סימני המסחר: נדחה הניסיון של "הום סנטר" למנוע שימוש במותג HOME

ביום 19.8.2026 פורסמה ב-Ynet ידיעה אודות ניצחון משרדנו בייצוג רשת "סאלח דבאח ובניו", במסגרתו נדחתה התנגדות וערעור של רשת "הום סנטר" לרישום סימן המסחר HOME. בית המשפט המחוזי ורשם סימני המסחר קיבלו את עמדת משרדנו במלואה וקבעו כי מילים מילוניות אינן מקנות מונופול מסחרי.

ביום 19באוגוסט 2026 פורסמה ב-Ynet כתבה מאת ליטל דוברוביצקי, המסקרת את ההחלטה המשפטית שניתנה בעניינה של לקוחת המשרד, רשת "סאלח דבאח ובניו בע"מ".

הסכסוך החל כאשר רשת דבאח ביקשה לרשום סימן מסחר מעוצב הכולל את המילה "HOME" ואיור בית עם מוצרי ניקיון עבור מותג פרטי של מוצרי צריכה וניקיון לבית. רשת "הום סנטר" הגישה התנגדות לרישום בטענה כי סימניה הם סימני מסחר "מוכרים היטב" וכי קיים חשש להטעיית הציבור.

משרדנו, שייצג את רשת "סאלח דבאח ובניו", טען כי המילה HOME היא מילה מילונית ותיאורית שכיחה בתחום מוצרי הבית, וכי להום סנטר אין כל מונופול על המילה או על איור גנרי של בית. כמו כן, הוצג סקר צרכנים שהוכיח היעדר חשש להטעיה בפועל.

הפוסקת בקניין רוחני, ד"ר רויה ישראלי, דחתה את התנגדות הום סנטר במלואה וחייבה אותה בהוצאות. ערעור שהגישה הום סנטר לבית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופט א' דורות) נדחה אף הוא, תוך חיוב המערערת בהוצאות נוספות.

בפסק הדין נקבע כי אין בין הסימנים דמיון העולה כדי הטעיה, וכי לא הוכח שהמילה HOME מזוהה באופן בלעדי עם הום סנטר.

תגובת עו"ד תומר אפלדורף כפי שנמסרה ל-Ynet:

"יש לברך על פסיקת בית המשפט, שהציבה גבול ברור לניסיון לנכס מילים תיאוריות ומילוניות מהשפה הכללית. שמחנו ללוות את רשת סאלח דבאח בעמידתה האיתנה ובהגנה המוצלחת על המותג הפרטי שלה בשתי הערכאות."

🔗 לקריאת הכתבה המלאה באתר Ynet לחצו כאן

כל הזכויות שמורות לאפלדורף ושות', עורכי דין ומגשרים. לייעוץ, רישום סימני מסחר והגנה על מותגים וקניין רוחני – צרו קשר עם משרדנו

שתפו את הפוסט:

אולי יעניין אותך גם:

דילוג לתוכן